Thank You Visit to TÜBİTAK MAM from Demirpolat Group of Companies

Share this News

Nurettin Demirpolat, Chairman of the Board of Directors of Demirpolat Group of Companies, Company Partner Mustafa Kabakçı and the accompanying delegation visited Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, President of TÜBİTAK MAM.

TÜBİTAK MAM Food Institute officials were also present at the meeting. Demirpolat Group expressed their gratitude for the "resistant starch" product, which they recently licensed and started production. Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, President of TÜBİTAK MAM, expressed his satisfaction that the Food Institute will benefit our society with the products it has developed.

Konya’da hububat üzerine üretim yapan Demirpolat Şirketler Grubu, TÜBİTAK’tan alınan lisansla inşa edilen Türkiye’nin ilk enzime dirençli nişasta tesisini Konya’da açtı. Tesiste TÜBİTAK MAM ile ortak yapılan çalışma kapsamında %100 saflıkla dirençli nişasta üretiliyor. İnce bağırsakta sindirilemeyen ancak kalın bağırsakta fermente olabilen nişasta olarak tanımlanan ürün, sağlık etkileri bakımından diyet liflere benziyor. Ürün, prebiyotik olmasının yanı sıra, bütirat ve diğer kısa zincirli yağ asitlerinin üretilmesini sağlamasına bağlı olarak bağırsak sağlığını olumlu yönde etkiliyor. Enerjisi nişastaya göre %50 daha düşük olan dirençli nişasta ile geliştirilen ürünler tokluk hissi vererek yeme isteğini kontrol ettiği gibi, kan şekerinin dengede tutulmasına da yardımcı oluyor. Dirençli nişasta ürünleri sadece diyabet hastaları ve diyet yapan kişiler tarafından değil, tüm tüketiciler tarafından rahatlıkla tüketilebiliyor.

During the meeting, evaluations were made on other products that can be cooperated on the axis of TÜBİTAK MAM Food Institute's efforts to develop domestic additives.

For questions and suggestionsContact Us

Most Recent