Gıda Enstitüsü Pilot Tesisinde yarı işlenmiş/işlenmiş gıda ürünleri, ara ürünleri, katkı maddeleri araştırma-geliştirme hizmetleri
Gıda Enstitüsü Yetkinlikleri ve Altyapısı :
- Gıda ürün/ara ürünlerinin deneme üretimlerinin yapılması
- Cihaz seçini öncesinde pilot uygulamalar yapılması
- Gıda Enstitüsü Pilot Tesis alt yapısı kapsamında yatırım yapmayı planlayanlar için ürün denemesi ve cihaz kullanım çalışmaları gerçekleştirmeye yönelik hizmetler.
- Hammadde, yarı mamul, son ürün duyusal değerlendirmesine yönelik hizmetler
- Isıl işlem ekipmanları : Kurutucular, ısıtma-sterilizasyon, evaporasyon
- Ekstraksiyon ve ayırma ekipmanları
- Karıştırma ve homojenizasyon ekipmanları
- Öğütme ekipmanları
- Unlu mamül üretim ekipmanları
- Fındık işleme ekipmanları
- Et işleme ekipmanları
- Ambalaj ve ambalajlama ekipmanları
- Endüstriyel mutfak
Kullanım Alanı:
Gıda, Kozmetik ve Kimya sektörleri, Üniversiteler