MİLLİ TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK GEBZE YERLEŞKESİNİ ZİYARET ETTİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü Zekeriya COŞTU ve beraberindeki heyet TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’ni (MAM) ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında, TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Dr. Osman OKUR tarafından MAM’ın tarihçesi ve Malzeme Teknolojileri Başkan Yardımcılığı tarafından yapılan projeler ve MAM’ın altyapısı hakkında teknik sunumlar gerçekleştirildi. Bu kapsamda ileriye dönük yatırımlar ve olası iş birlikleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Sunumun ardından Heyete, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve MAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet YOZGATLIGİL tarafından TÜBİTAK MAM’ın yürütmüş olduğu faaliyetler ve yetkinlikleri hakkında bilgi verildi.

Toplantı sonrasında Heyet, TÜBİTAK MAM Malzeme Teknolojileri Başkan Yardımcılığı bünyesinde bulunan Hassas Döküm Teknolojileri Laboratuvarı, Süperalaşım Döküm Teknolojileri Laboratuvarı, Yüksek Sıcaklık Malzemeleri Araştırma Geliştirme ve Onarım Mükemmeliyet Merkezi, Cam Teknolojileri Laboratuvarı ve Sualtı Akustik Laboratuvarlarını yerinde inceleyerek detaylı bilgi aldı.

Heyet ardından, TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği Araştırma Merkezi (BİLGEM) Lazer Teknolojileri Laboratuvarı (Elektro-optik ve Lazer Sistemleri),  TÜBİTAK Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü (RUTE) Robotik ve Elektronik Tasarım Laboratuvarı, Güç Sistemleri Laboratuvarı, Motor Mükemmeliyet Merkezi ve Batarya Laboratuvarını ziyaret etti.

Fotoğraflar

MİLLİ TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜBİTAK GEBZE YERLEŞKESİNİ ZİYARET ETTİ
25.09.2022
-A +A