İSPANYA KUTUP HEYETİ’NDEN TÜBİTAK MAM’A ANLAMLI ZİYARET

İspanya Kutup Komitesi Heyeti, 27.09.2022 tarihinde bilimsel işbirlikleri ve lojistik süreçler ile ilgili yapılan çalışmaları görüşmek üzere, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’ni (MAM) ziyaret etti.

Türk Araştırmacılar ile İspanyol Araştırmacıların bir araya geldiği, bilimsel tartışmaların ve karşılıklı ilişkilerin görüşüldüğü 1. İşbirliği Toplantısı’na; İspanya Savunma Ataşesi D. Angel Sevillano, İspanya Kutup Komitesi Müdürü Prof. Dr. Antonio Quesada, Bilim İnsanı Dr. Josabel Belliure ve İspanya Bilimsel Araştırma Gemisi Hesperides’in Kaptanı Kpt. D. Rafael F. Aguirre Pastor katılım sağladı.

TÜBİTAK MAM İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı ve Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdür V. Sayın Burcu Özsoy’un başkanlık ettiği toplantıda, Türk ve İspanya heyeti tarafından karşılıklı sunumlar gerçekleştirildi.

İki oturum şeklinde gerçekleştirilen toplantının ilk oturumunda; gerçekleştirilen sunumların sonunda işbirliği paylaşımlarına yönelik görüş alışverişlerinde bulunuldu. Ardından toplantının ikinci oturumuna geçildi.

Lojistik süreçlerin geliştirilmesi amacı ile yapılan ikinci toplantının sonunda ise; İspanya ve Türkiye açısından karşılıklı lojistik yardımlar ve proje işbirlikleri yönünde olumlu kararlar verildi.

Fotoğraflar

İSPANYA KUTUP HEYETİ’NDEN TÜBİTAK MAM’A ANLAMLI ZİYARET
30.09.2022
-A +A