İKLİM
Kapsül Propolis
Hakkında
Propolis, işçi arıların bitkilerin filiz ve tomurcuklarından topladığı, reçinemsi maddeleri ve bitki salgılarını başlarında bulunan guddeler tarafından salgılanan enzimlerle biyokimyasal değişikliğe uğratarak oluşturdukları kirli sarıdan, koyu kahverengine kadar değişen renkte ve oda sıcaklığında yarı katı halde olan bir maddedir.
FONKSİYONEL ARI ÜRÜNLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ Projesi kapsamında geliştirilen bu üründe propolis ekstresindeki etken madde (KAFE) içeriği Türk Farmakopesi monografına göre standardize edilmiştir. Ürün, BALPARMAK tarafından “APİTERA PLUS” markası altında eczanelerde satışa sunulmaktadır. Yapılan çalışmalarda, propolisin antioksidan, antiinflamatuar, antitümör, antiseptik, lokal anestetik, antiülser ve çürüme önleyici gibi pek çok sağlık etkisinin yanında yüksek antimikrobiyal etkiye sahip olduğu belirlenmiştir. Propolisin antibakteriyal etkisinin içeriğindeki antibakteriyal bileşenlerinin özel olarak bakteri hücre duvarı ile etkileşime geçerek hücre lizizine (çözülmesine) ve bunun sonucunda bakteri ölümüne yol açtığı rapor edilmiştir.
Ürüne Genel Bakış
Etken madde içeriği Farmakope’ye göre standardize edilmiş Propolis içeren kapsül formda takviye edici gıdadır
Ürün Adı
Kapsül Propolis
Ürün Markası
Balparmak Apitera Plus
Ürün Türü
Takviye Edici Gıda
Kullanım Alanları
Takviye Edici Gıdalar
Geliştirici Araştırma Grupları
Gıda Teknolojileri Araştırma Grubu
Üretim ve Teknoloji Durumu
Teknoloji Hazırlık Seviyesi (THS)
THS 9
Teknik Özellikler
Her bir kapsül en az 125 mg saf propolis (81.25 mg KAFE) içerecek şekilde formülasyonu geliştirilmiştir.