İKLİM

Kapsül Propolis

Hakkında

Propolis, işçi arıların bitkilerin filiz ve tomurcuklarından topladığı, reçinemsi maddeleri ve bitki salgılarını başlarında bulunan guddeler tarafından salgılanan enzimlerle biyokimyasal değişikliğe uğratarak oluşturdukları kirli sarıdan, koyu kahverengine kadar değişen renkte ve oda sıcaklığında yarı katı halde olan bir maddedir.

FONKSİYONEL ARI ÜRÜNLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ Projesi kapsamında geliştirilen bu üründe propolis ekstresindeki etken madde (KAFE) içeriği Türk Farmakopesi monografına göre standardize edilmiştir. Ürün, BALPARMAK tarafından “APİTERA PLUS” markası altında eczanelerde satışa sunulmaktadır. Yapılan çalışmalarda, propolisin antioksidan, antiinflamatuar, antitümör, antiseptik, lokal anestetik, antiülser ve çürüme önleyici gibi pek çok sağlık etkisinin yanında yüksek antimikrobiyal etkiye sahip olduğu belirlenmiştir. Propolisin antibakteriyal etkisinin içeriğindeki antibakteriyal bileşenlerinin özel olarak bakteri hücre duvarı ile etkileşime geçerek hücre lizizine (çözülmesine) ve bunun sonucunda bakteri ölümüne yol açtığı rapor edilmiştir.

Kapsul Propolis

Ürüne Genel Bakış

Etken madde içeriği Farmakope’ye göre standardize edilmiş Propolis içeren kapsül formda takviye edici gıdadır

Ürün Adı

Kapsül Propolis

Ürün Markası

Balparmak Apitera Plus

Ürün Türü

Takviye Edici Gıda

Kullanım Alanları

Takviye Edici Gıdalar

Geliştirici Araştırma Grupları

Gıda Teknolojileri Araştırma Grubu

Üretim ve Teknoloji Durumu

Teknoloji Hazırlık Seviyesi (THS)

THS 9

Teknik Özellikler

Her bir kapsül en az 125 mg saf propolis (81.25 mg KAFE) içerecek şekilde formülasyonu geliştirilmiştir.

Ürün Görselleri

Hızlı Bağlantılar