İKLİM

Kapsül Arısütü

Hakkında

Arı sütü, genç işçi arıların (5-15 günlük) başındaki hipofarengeal ve mandibular (üst çene ve boğaz) bezlerinden üretilen bir salgı ürünüdür. Arı sütü, tedavi edici ve kuvvet verici özellikleri ile birçok ülkede gıda, sağlık ve kozmetik sanayinde farklı amaçlarla kullanılmaktadır. Arı sütünün, antimikrobiyal, antioksidan, anti-alerjik, antitümör (10-HDA’nın ve dikarboksilik asitlerin inhibitör etkiye sahip olması), antiinflamatuvar, hücre onarıcı gibi olumlu etkileri olduğu ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği konusunda çalışmalar mevcuttur.

FONKSİYONEL ARI ÜRÜNLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ Projesi kapsamında geliştirilen bu ürün arı sütünün içeriğindeki biyoaktif bileşenlerin korunması için liyofilizasyon (dondurma-vakumlama-kurutma) yöntemiyle üretilmiştir. Ürün, BALPARMAK tarafından “APİTERA PLUS” markası altında eczanelerde satışa sunulmaktadır.

Kapsul Arisutu

Ürüne Genel Bakış

Standardize edilmiş liyofilize arı sütü içeren kapsül formda takviye edici gıdadır.

Ürün Adı

Kapsül Arısütü

Ürün Markası

Balparmak Apitera Plus

Ürün Türü

Takviye Edici Gıda

Kullanım Alanı

Takviye Edici Gıdalar

Geliştirici Araştırma Grupları

Gıda Teknolojileri Araştırma Grubu

Üretim ve Teknoloji Durumu

Teknoloji Hazırlık Seviyesi (THS)

THS 9

Teknik Özellikler

Liyofilize arı sütü içerisindeki 10-HDA değeri : % 4.8

Ürün Görselleri

Hızlı Bağlantılar