İKLİM
Kapsül Arısütü
Hakkında
Arı sütü, genç işçi arıların (5-15 günlük) başındaki hipofarengeal ve mandibular (üst çene ve boğaz) bezlerinden üretilen bir salgı ürünüdür. Arı sütü, tedavi edici ve kuvvet verici özellikleri ile birçok ülkede gıda, sağlık ve kozmetik sanayinde farklı amaçlarla kullanılmaktadır. Arı sütünün, antimikrobiyal, antioksidan, anti-alerjik, antitümör (10-HDA’nın ve dikarboksilik asitlerin inhibitör etkiye sahip olması), antiinflamatuvar, hücre onarıcı gibi olumlu etkileri olduğu ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği konusunda çalışmalar mevcuttur.
FONKSİYONEL ARI ÜRÜNLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ Projesi kapsamında geliştirilen bu ürün arı sütünün içeriğindeki biyoaktif bileşenlerin korunması için liyofilizasyon (dondurma-vakumlama-kurutma) yöntemiyle üretilmiştir. Ürün, BALPARMAK tarafından “APİTERA PLUS” markası altında eczanelerde satışa sunulmaktadır.
Ürüne Genel Bakış
Standardize edilmiş liyofilize arı sütü içeren kapsül formda takviye edici gıdadır.
Ürün Adı
Kapsül Arısütü
Ürün Markası
Balparmak Apitera Plus
Ürün Türü
Takviye Edici Gıda
Kullanım Alanı
Takviye Edici Gıdalar
Geliştirici Araştırma Grupları
Gıda Teknolojileri Araştırma Grubu
Üretim ve Teknoloji Durumu
Teknoloji Hazırlık Seviyesi (THS)
THS 9
Teknik Özellikler
Liyofilize arı sütü içerisindeki 10-HDA değeri : % 4.8