Gıda analiz laboratuvarlarında kullanımı zorunlu olan yeterlilik test materyalleri ve referans malzemeleri
Gıda Enstitüsü Hizmetleri:
- Bisküvi referans malzemesi ve yeterlilik test materyali (Nem, kül, protein (azot) ve toplam yağ) üretimi
- Alkolsüz içecek referans malzemesi ve yeterlilik test materyali (aspartam, asesülfam K, sakkarin, benzoik asit ve sorbic asit) üretimi
- Katı yağ referans malzemesi ve yeterlilik test materyali (Yağ asitleri kompozisyonu) üretimi
- Bebek maması referans malzemesi ve yeterlilik test materyali (kalsiyum, demir ve çinko) üretimi
- Yumurta tozu referans malzemesi ve yeterlilik test materyali (magnezyum, sodyum ve potasyum) üretimi
- Domates sosu referans malzemesi ve yeterlilik test materyali (kalsiyum, magnezyum, potasyum) üretimi
- Buğday unu referans malzemesi ve yeterlilik test materyali (mikotoksin-okratoksin A) üretimi
- Referans jelatin, jelibon, yoğurt ve dondurma üretimi
- Referans L-sistein, L-sisteinli un üretimi
- Referans MSG, MSG’li çorba üretimi
- Fermentasyon yöntemi ile üretilmiş gıda katkı maddelerinde helal tespiti
- İşlenmiş gıda ürünlerinde L-sistein analizi
- İşlenmiş gıda ürünlerinde MSG analizi
MİKOTOKSİN ANALİZ KİTLERİ ve PROTOKOLLERİ
Eş zamanlı elektrokimyasal ölçüme uygun mikotoksin analiz kitleri ve resmi kontrollerde kullanılabilecek, referans yöntemlerle karşılaştırılabilir sonuçlar veren ve ulusal/uluslararası analiz/validasyon kriterlerini karşılayan analiz protokolleri (Buğdayda Aflatoksin, İncirde Aflatoksin)
Kullanım Alanı:
Gıda analiz laboratuvarları, Yasal otorite (GTHB denetçileri), Birincil üreticiler (çifçiler vb.)
Gıda işleyicileri, Depocular, Birlikler (Toplu alım yapan kamu ve özel kuruluşlar)