Gıda Analizine Yönelik Referans Malzeme Ve Kitler

Gıda analiz laboratuvarlarında kullanımı zorunlu olan yeterlilik test materyalleri ve referans malzemeleri

Gıda Enstitüsü Hizmetleri:

  • Bisküvi referans malzemesi ve yeterlilik test materyali (Nem, kül, protein (azot) ve toplam yağ) üretimi
  • Alkolsüz içecek referans malzemesi ve yeterlilik test materyali (aspartam, asesülfam K, sakkarin, benzoik asit ve sorbic asit) üretimi
  • Katı yağ referans malzemesi ve yeterlilik test materyali (Yağ asitleri kompozisyonu) üretimi
  • Bebek maması referans malzemesi ve yeterlilik test materyali (kalsiyum, demir ve çinko) üretimi
  • Yumurta tozu referans malzemesi ve yeterlilik test materyali (magnezyum, sodyum ve potasyum) üretimi
  • Domates sosu referans malzemesi ve yeterlilik test materyali (kalsiyum, magnezyum, potasyum) üretimi
  • Buğday unu referans malzemesi ve yeterlilik test materyali (mikotoksin-okratoksin A) üretimi
  • Referans jelatin, jelibon, yoğurt ve dondurma üretimi
  • Referans L-sistein, L-sisteinli un üretimi
  • Referans MSG, MSG’li çorba üretimi
  • Fermentasyon yöntemi ile üretilmiş gıda katkı maddelerinde helal tespiti
  • İşlenmiş gıda ürünlerinde L-sistein analizi
  • İşlenmiş gıda ürünlerinde MSG analizi

MİKOTOKSİN ANALİZ KİTLERİ ve PROTOKOLLERİ

Eş zamanlı elektrokimyasal ölçüme uygun mikotoksin analiz kitleri ve resmi kontrollerde kullanılabilecek, referans yöntemlerle karşılaştırılabilir sonuçlar veren ve ulusal/uluslararası analiz/validasyon kriterlerini karşılayan analiz protokolleri (Buğdayda Aflatoksin, İncirde Aflatoksin)

Kullanım Alanı:

Gıda analiz laboratuvarları, Yasal otorite (GTHB denetçileri), Birincil üreticiler (çifçiler vb.)

Gıda işleyicileri, Depocular, Birlikler (Toplu alım yapan kamu ve özel kuruluşlar)

 

-A +A