Yüksek Nitelikli Çelik Üretiminde TÜBİTAK MAM ve ASİLÇELİK İşbirliği

Çelik üretiminde ülkemiz miktar bakımından dünya sıralamasında 8. Sırada bulunmakla birlikte, üretim büyük oranda düşük vasıflı ticari ürünlerden oluşmaktadır. 2014 yılında Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı çelik sektörümüzün rekabet gücünü artırmayı hedefleyen çalışmalar başlatmıştır. Ayrıca, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu; Türkiye ekonomisinde dönüşümün önünü açacak, güçlü ve dengeli büyüme sağlayacak "25 başlıkta 1350 eylem planıyla ilgili” yapısal reformları içeren dönüşüm paketini kamuoyuyla paylaşmıştır. Bu çalışmalarda çelik sektörümüz için belirlenen iki stratejik hedef; hurda yerine cevherden üretim teknolojilerinin kurulması ve katma değerli ürün miktarının artırılmasıdır.

ASİLÇELİK, ülkemizde vasıflı çeliklerin üretimini yapan birkaç tesisimizden birisidir. Mevcut ürün yelpazesinin geliştirilerek ürün katma değerinin daha da artırılması, savunma ve imalat sanayiinde ülkemizin ihtiyacı olan yüksek vasıflı çeliklerin ve paslanmaz çeliklerin üretilmesi konusunda ASİLÇELİK ile TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü arasında işbirliği yapılması kararlaştırılmıştır. Bu işbirliğinden elde edilecek sonuçlarla, halen ithalat yoluyla karşılanan birçok çelik cinsi milli imkanlarla üretilebilir hale gelecektir.

Toplantıya; ASİLÇELİK Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi Sayın Kerim DERVİŞOĞLU, ASİLÇELİK Genel Müdürü Sayın Osman KILAVUZ, TÜBİTAK MAM Strateji ve Teknoloji Geliştirme Başkan Yardımcımız Sayın Doç.Dr. Murat MAKARACI, Malzeme Enstitümüzün yönetici ve  araştırmacıları katılmışlardır.

Fotoğraflar

Yüksek Nitelikli Çelik Üretiminde TÜBİTAK MAM ve ASİLÇELİK İşbirliği
29.01.2015
-A +A