Uluslararası Proje Ortaklığı Girişimi Ziyareti

11 Şubat 2015 tarihinde Türkiye Amerikan Konsolosluğu Ar & Ge Projeleri Koordinatörü George Tucker, 13 Şubat 2015 tarihinde İngiltere Science and Technology Facilities Council (ISTFC)  İş Geliştirme Direktörleri Dr. Izhar Ul – Haq ve Dr Katharine Robertson ortak proje geliştirmek amacı ile TÜBİTAK MAM’ı ziyaret etti.

TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Makaracı liderliğinde kabul edilen heyetler Amerika ve İngiltere'deki araştırma kurumları ile TÜBİTAK MAM arasında ortak proje geliştirme konusunda görüş alışverişinde bulundular. Amerikan Ulusal Bilim Destekleri (NSF)  ve İngiltere ile Türkiye arasında varılan anlaşma sonucunda kurulan Kâtip Çelebi - Newton destekleri üzerine yoğunlaşan görüşmeler de, TÜBİTAK MAM’ın öncelikli araştırma alanları ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirilmişlerdir.

Toplantılar sonrasında Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Makaracı ziyaretlerin anısına gelen misafirlere hediye ve plaket takdim etmiştir.

Heyetler daha sonra, Çevre ve Temiz Üretim, Enerji , Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji, Malzeme ve Kimya enstitülerini ziyaret ederek  yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi almışlardır.

Fotoğraflar

Uluslarası Ortak Projeler
18.02.2015
-A +A