TÜBİTAK MAM’dan Obezite ve Diyabete Karşı Dirençli Nişasta

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) tarafından, Türkiye'de görülme sıklığı giderek artan obezite ve diyabet hastalıklarını önlemek amacıyla, nişasta katkılı un geliştirildi. 
“Nişasta Katkılı Diyet Un” ve “Nişasta Katkılı Diyabetik Un” isimli yeni ürünler Helal Expo 2017 fuarında tanıtıldı.

İnce bağırsakta sindirilemeyen ancak kalın bağırsakta fermente olabilen nişasta olarak tanımlanan ürün, sağlık etkileri bakımından diyet liflere benziyor. 
Ürün, prebiyotik olmasının yanı sıra, bütirat ve diğer kısa zincirli yağ asitlerinin üretilmesini sağlamasına bağlı olarak bağırsak sağlığını olumlu yönde etkiliyor.
Enerjisi nişastaya göre % 50 daha düşük olan dirençli nişasta ile geliştirilen ürünler tokluk hissi vererek yeme isteğini kontrol ettiği gibi, kan şekerinin dengede tutulmasına da yardımcı oluyor.
Dirençli nişasta ürünleri sadece diyabet hastaları ve diyet yapan kişiler tarafından değil, tüm tüketiciler tarafından rahatlıkla tüketilebiliyor.

 

Fotoğraflar

TÜBİTAK MAM’dan Obezite ve Diyabete Karşı Dirençli Nişasta
29.11.2017
-A +A