TÜBİTAK MAM YARALARI SARMAYA DEVAM EDİYOR

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde yıkıma neden olan depremler sonrasında başlatılan yardım seferberliğiyle TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) yaraları bir nebze sarabilmek adına yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Millet olarak büyük yıkım sonrası yaraları hep birlikte sarmak için kenetlendiğimiz bu günlerde, Kurumumuz olarak asrın felaketine karşı yürütülen mücadeleye hem sahada, hem de bilimsel ve teknolojik araştırma ve geliştirme kısmında aktif rol almaya devam ediyoruz.

TÜBİTAK MAM Gıda İnovasyon Merkezi Fındık Hattında uzman araştırmacılarımız tarafından büyük bir özveriyle çocuklar ve yetişkinler için besin değeri ve kalorisi yüksek olan toplam 10 bin kutu fındık ezmesi ve krokan üretimi gerçekleştirildi.

Deprem bölgesinde özellikle hijyen konusunda dikkat edilmesi gereken bu dönemde, TÜBİTAK MAM Kimyasal Proses Teknolojileri Araştırma Grubu bünyesinde çalışan uzman araştırmacılarımız tarafından 5 bin adet el dezenfektanı üretildi.

Yapılan üretimler haricinde bölgedeki çocuklara gönderilmek üzere 15 bin adet TÜBİTAK dergileri ve 8. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak, 10 koli LGS soru bankası yardım tırında yerini aldı.

Büyük özveriyle yürütülen yardım çalışmalarında TÜBİTAK MARTEK, ÇAYIROVA SÜT ve Altıparmak Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BALPARMAK)’da malzeme desteği sağlayarak depremzedelerimize moral aşılamaya katkı sağladı.

BALPARMAK’a lisanslanan Apitera Propolisli Sprey 5 bin adet, BALPARMAK tüp bal 10 bin adet ve TÜBİTAK’ın geliştirdiği kültür ile ÇAYIROVA SÜT’te üretimi gerçekleştirilen 20 bin adet probiyotikli yoğurt deprem bölgesine gönderildi.

TÜBİTAK MAM araştırmacıları üretim haricinde lojistik kısmında da ürünlerin yüklenmesinde birebir destek sağladı.

TÜBİTAK MAM yardım tırı ve gönüllü dağıtım ekibimiz, Adıyaman Gölbaşı ve Malatya Doğanşehir’ deki depremzedelerimizle bir araya geldi.

Fotoğraflar

TÜBITAK MAM YARALARI SARMAYA DEVAM EDIYOR
11.05.2023
-A +A