TÜBİTAK MAM ve SUN Tekstil İş Birliğiyle Antarktika İçin Milli Kıyafet Gelişiyor

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ile SUN Tekstil, kutup bölgelerinde yapılan çalışmalarda ihtiyaç duyulan yerli ve milli soğuk iklim kıyafetlerinin geliştirilmesi amacıyla bir araya geldi.

Toplantıya, TÜBİTAK MAM Başkanı / Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Burcu ÖZSOY, TÜBİTAK MAM Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hakan YAVAŞOĞLU, Kutup Araştırmaları Enstitüsü Kutup Lojistiği AG Lideri Kaptan Özgün OKTAR, Malzeme Teknolojileri’nden araştırmacılar, Moda Tasarımcısı Arzu KAPROL, SUN Tekstil ekibi ve kutup seferinde rol alan Emniyet ve Sağlık Çalışma Grubu katılım sağladı.

TÜBİTAK MAM Başkanı ve Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Burcu Özsoy'un liderliğinde gerçekleşen değerlendirme toplantısında, yeni tekstil teknolojileri ve geleneksel ürünlerin sentezlendiği bir milli kıyafet projesi detaylı bir şekilde ele alındı.

Toplantıda, bu önemli çalışma ile ülkemizin kutuplarda görünürlüğünü artırmanın yanı sıra döviz kaybını önleyerek döviz kazanımına da katkı sağlayabileceği vurgulandı.

İki yıllık bir takvim içinde hayata geçirilmesi planlanan kıyafetin ilk olarak Antarktika seferlerinde kullanılması öngörülüyor. Toplantıya katılan TÜBİTAK MAM ve SUN Tekstil ekibi, milli kıyafet projesi kapsamında ortaya çıkacak yenilikçi ürünlerle ülkenin soğuk iklim çalışmalarındaki etkinliğini artırmayı ve yerli bir marka oluşturmayı amaçlıyor.

Fotoğraflar

TÜBİTAK MAM ve SUN Tekstil İş Birliğiyle Antarktika İçin Milli Kıyafet Gelişiyor
27.11.2023
-A +A