TÜBİTAK MAM, 9. ICCI Enerji Ödülleri'nde Yerini Aldı

Enerji sektörünün önde gelen profesyonelleri, enerji yatırımcıları, kamu karar vericileri, sanayicileri, tedarikçileri, kurum, dernek yetkilileri ile çok sayıda akademik ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen ve Türkiye enerji sektörünün Oscarları olarak bilinen “ICCI Enerji Ödülleri”nde biraya geldi.

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) tarafından geliştirilen şehir içi su isale hatlarına hidro ünite kurulması projesi, 9. ICCI Enerji Ödülleri kapsamında, teknoloji, dijitalleşme ve yenilikçilik özel ödülüne layık görüldü.

Projede, İzmir’in şehirci su temin şebekesinde insansız ve durum değerlendirme sistemli hidroelektrik santralleri kurulması amaçlanıyor. Bu sayede su isale hatlarında kullanılmayan hidrolik potansiyel yeşil enerjiye dönüşecek.

Türkiye’de ve dünyada en önemli gündem maddelerinden biri haline dönüşen Enerji Sektörüne verilen hizmetleri ve yapılan katkıları desteklemek amacıyla verilen “ICCI Enerji Ödülleri”, ileri vadede yapılacak projeleri ve hizmetleri de teşvik etme amacı taşıyor.

Fotoğraflar

TÜBİTAK MAM, 9. ICCI Enerji Ödülleri'nde Yerini Aldı
10.12.2022
-A +A