TÜBİTAK MAM, 6. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'na Katılım Sağladı

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), 8-10 Şubat tarihleri arasında Türkiye Verimlilik Vakfı ve Ankara Bilim Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 6. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'na katıldı. ATO Congresium'da gerçekleştirilen fuar, sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Fuarda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kaçır ve TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. Burcu ÖZSOY gibi üst düzey yetkililerin katılımıyla açılış gerçekleştirildi.

TÜBİTAK MAM'ın standında, birbirinden yenilikçi ve ileri teknoloji ürünleri sergilendi. Fotovoltaik Mikro Evirici, Güç Kalitesi Çözümleyici (GKÇ), Açık Gözenekli ve Hafif Metal Yapılar (Metal Köpük-Bal Peteği-Lattice (Kafes)), Tren Fren Balatası, Yüksek Sıcaklık Karbon Kompozit Malzeme, PEM Elektrolizör Modül ve Bileşenleri, Yakıt Pilli Şarj Sistemi-Askeri Çanta, Buzdolabı için Akıllı Sebzelik Kutusu, Elma Pektini, Bağışıklık Sistemini Destekleyici ve Antiviral-Antibakteriyel Ürünler, Biberiyeden Doğal Antioksidanlar, Arpa β-Glukanı, Şeker Pancarı Küspesinden Elde Edilen Pektinler, Kromatografi Dolgu Maddesi ve Ürünleri-ZEOBOR, Jelatin İkamesi Modifiye Nişasta, Prebiyotik Gıda Takviyesi Galaktooligosakkarit (GOS) ürünleri fuar ziyaretçilerinin ilgisini çekti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, standı ziyaret ederek TÜBİTAK MAM'ın teknoloji alanındaki yeniliklerini yakından inceledi ve bilgi aldı.

Ayrıca, TÜBİTAK MAM İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcılığı'ndan Döngüsel Ekonomi Araştırma Grubu Lideri Kıdemli Uzman Araştırmacı Y. Müh. Tuba BUDAK DUHBACI tarafından "Ürün Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi Eğitimi" düzenlendi. Bu eğitimde, ürünlerin yaşam döngüsü boyunca çevresel etkilerinin değerlendirilmesi ve sürdürülebilirlik açısından önemi üzerine bilgi paylaşıldı. Eğitimin sonunda tüm katılımcılara sertifika verildi.

Katılımın yoğun olduğu etkinlikte, sektör temsilcilerine ve ziyaretçilere önemli bilgi ve deneyimler sunulurken, TÜBİTAK MAM'ın teknoloji alanındaki yenilikçi çözümleri dikkat çekti.

Fotoğraflar

19.02.2024
-A +A