MALEZYA SIRIM HEYETİ TÜBİTAK GEBZE YERLEŞKESİNİ ZİYARET ETTİ

26.09.2022 tarihinde TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), Bilişim ve Bilgi Güvenliği Araştırma Merkezi (BİLGEM), Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME) ve Malezya SIRIM arasında işbirliği amaçlı bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya, MAM İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Burcu ÖZSOY, TÜBİTAK BİLGEM Teknoloji Transferi ve Sanayileşme Başkan Yardımcısı Celal MIZRAK, TÜBİTAK BİLGEM İş Geliştirme Müdürü Alper AY, TÜBİTAK UME Müdür Yardımcısı Süleyman Z. CAN, araştırmacılar ve iş geliştirme uzmanları katılım sağladı.

Programda sırasıyla TÜBİTAK MAM, BİLGEM ve UME tanıtım ve işbirliği sunumları yapıldı. Görüşme sonrası TÜBİTAK altyapısının tanıtılması amacıyla TÜBİTAK UME Kimya Grubu Laboratuvarları, TÜBİTAK RUTE Robotik Laboratuvarı ve Motor Mükemmeliyet Merkezi’nde SIRIM heyeti yerinde incelemelerde bulundu.

Gezinin ardından yapılan değerlendirme toplantısında, Hidrojen Teknolojileri, Biyokütle Dönüşüm Teknolojileri başta olmak üzere birçok öncü alanda potansiyel işbirliği konuları masaya yatırıldı.

Görüşmede kurumlar arası mesleki eğitim olanakları değerlendirildi.

Fotoğraflar

MALEZYA SIRIM HEYETİ TÜBİTAK GEBZE YERLEŞKESİNİ ZİYARET ETTİ
29.09.2022
-A +A