Lokman Hekim Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Altuğ, kurulması planlanan Lokman Hekim Üniversitesi’ne yönelik çalışmalar ve olası işbirliklerinin görüşülmesi kapsamında TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti.
Strateji Planlama Biriminin koordinasyonunda gerçekleşen ziyarette, TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar tarafından ‘Yenilebilir Tıbbi-Aromatik Yabani Bitkilerin Fitokimyasal Karakterizasyonu, Gıda Sanayiinde Kullanılabilirliğinin Araştırılması ve Fonksiyonel Ürün Geliştirilmesi’ konusunda bilgi verilirken, TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. İncinur Hasbay tarafından ise Enstitü tanıtımı yapıldı.
Gıda Enstitüsü’nün, kuruluş hazırlıkları süren Lokman Hekim Üniversitesi’nde yapılması planlanan çalışmalarla örtüşen çalışma alanlarından olan fitokimyasallar, biyoaktif bileşikler, tıbbi ve aromatik bitkiler, fonksiyonel ürünler, klinik çalışmalar ve helal gıda alanlarındaki olası işbirliği olanakları görüşüldü. Ziyaret, Gıda Enstitüsü ve TÜBİTAK MAM Kampüs gezisiyle sona erdi.