JICA ve Japonya Büyükelçiliği TÜBİTAK MAM'ı Ziyaret Etti

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Japonya Büyükelçiliği Heyeti 23 Mart 2023 tarihinde TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’ni (MAM) ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında gerçekleştirilen toplantıya TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Özsoy, Malzeme Teknolojileri Başkan Yardımcısı Dr. Mert Akel, Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Doç. Dr. Abit Balın, Enerji Teknolojileri Başkan Yardımcılığı Kimyasal Proses Teknolojileri Araştırma Grubundan Kıdemli Başuzman Araştırmacı Doç. Dr. Şerife Sarıoğlan, Strateji ve İş Geliştirme Direktörlüğünden Başuzman Araştırmacı Ezgi Bener, Başuzman Yusuf Kılıç ve Kıdemli Uzman Namık Serkan Taşkıran katılım sağladı.

Japonya Büyükelçiliği’nden Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sorumlu Başkanı Diplomat Iwasa Takaaki, JICA İnsani Gelişme Departmanı Genel Müdür Yardımcısı Ueda Daisuke, JICA İnsani Gelişme Departmanı Yüksek Öğrenim ve Sosyal Güvenlik Grubu Müdür Yardımcısı Murata Takuya ile Japonya Büyükelçiliği Eğitim Bölümünde Uzman Zeynep Erzincanlıoğlu katılım sağladı.

Toplantıda, TÜBİTAK MAM tanıtım sunumu ve JICA tanıtımı gerçekleştirildi. JICA'nın Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin (TJU) kurulmasına destek verdiği ve TJU’nun öncelikli potansiyel araştırma alanlarının;

1- Enerji, doğal kaynaklar ve çevre,

2- Bilişim Bilimi ve Dijital Teknoloji Uygulamaları

3- “Afet Yönetimi ve İklim Değişikliği” olduğu bilgisi paylaşıldı.

TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, TÜBİTAK'ın Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (TJU) ile yakın ilişkileri olduğunu belirterek, TÜBİTAK MAM altyapısından yararlanabilecek ortak projelerle iş birliği fırsatına vurgu yaptı. TJU öğrenci ve mezunlarının araştırma projeleri kapsamında TÜBİTAK MAM'a değer katmasını beklediklerini ifade etti.

TÜBİTAK MAM altyapısının tanıtılması amacıyla Ulusal 1 MV Hızlandırılmış Kütle Spektroskopisi (AMS) Laboratuvarı, Hidrojen ve Yakıt Pili Laboratuvarı, Yüksek Sıcaklık Malzemeleri Araştırma, Geliştirme ve Onarım Mükemmeliyet Merkezi ziyaret edildi.

Fotoğraflar

JICA ve Japonya Büyükelçiliği TÜBİTAK MAM'ı Ziyaret Etti
03.04.2023
-A +A