ICCI Enerji Ödül Töreni’nde Hidrojen Teknolojileri Ödülü İle Döndük

Türkiye’nin enerji sektöründeki öncü firmalarının ödüllendirildiği ICCI Enerji Ödül Töreni, bu yıl 6 Aralık’ta Ankara’da düzenlendi. Tören, Türkiye’nin sürdürülebilir enerji potansiyelini artıran projeleri destekleyerek, enerji sektörünün önde gelen profesyonellerini bir araya getirdi.

 

ICCI 2023 Enerji Ödülleri kapsamında, Yenilenebilir Enerji Santralleri, Hibrit Santraller, Kojenerasyon Santralleri, Inovatif Teknolojiler, Yerel Teknoloji Üreticileri ve Hidrojen Teknolojileri olmak üzere toplamda 9 kategoride yapılan başvuruların en iyileri ödüllendirildi.

 

Hidrojen Teknolojileri kategorisinde TUBİTAK MAM’ın “PEM Tipi Elektrolizör Geliştirilmesi” projesi, ICCI 2023 Enerji Ödülü’ne layık görüldü. Bu ödülü, TUBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Dr. Osman OKUR, Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu’ndan aldı.

 

Yenilenebilir enerji kaynaklarından hidrojen üretimi, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sera gazı emisyonlarını azaltma amacıyla giderek önem kazanıyor. Bu doğrultuda, TUBİTAK MAM Hidrojen ve Yakıt Pili Teknolojileri Araştırma Grubu tarafından tamamlanan “PEM Tipi Elektrolizör Geliştirilmesi” projesinde, yeşil hidrojen üretimi için yerli bir elektrolizör sistemi geliştirmesi hedeflenmiş ve projenin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla 10 kW kapasiteli, THS seviyesi 7 olan ve % 76 modül verimine sahip bir ilk yerli PEM tipi elektrolizör sistemi geliştirilmiştir.

 

ICCI Enerji Ödül Töreni, Türkiye’deki enerji sektörünün önemli paydaşlarını bir araya getirerek, enerji sektöründeki gelişmeleri teşvik etmeyi ve ileri vadede yapılacak projeleri desteklemeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda enerji sektörünün önde gelen profesyonellerini, sanayicileri, kamu yöneticilerini ve akademisyenleri bir araya getiriyor.

Fotoğraflar

12.12.2023
-A +A