DTI Protokolü İmzaTöreni

DTİ İMPLANT SİSTEMLERİ SAN. TİC. A.Ş. ile TÜBİTAK MAM GEN MÜHENDİSLİĞİ ve BİYOTEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ’ nün  birlikte geliştirdiği ve TÜBİTAK Marmara Teknokent (MARTEK) Teknoloji Serbest Bölgesi’ nde inşaası planlanan Avrupa’nın en büyük dental implant fabrikalarından birinde üretimi yapılacak olan Modifiye SLA - Aktif yüzeyli dental implantların lansmanı ve işbirliği protokolü TÜBİTAK Marmara Teknokentte imzalandı.
Dr. Talat BUGUR'un proje yöneticisi olduğu TÜBİTAK-TEYDEB projesi sonucu elde edilen çıktılar­la kurulan DTİ Implant Sistemleri San. Tic. A.Ş., 2012 yılında İstanbul Çekmeköy'de TÜBİTAK ve Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası desteğiyle dental implant (yapay diş kökü) fabrikasını kurmuş­tur. Yüzde yüz Türk sermayesi, Türk bilim adamları, Türk doktorlar ve Türk mühendisler tarafın­dan geliştirilen implant sistemleri yüksek katma değerli ürünler olarak gerek yerli üretimle ithala­ta gereksinimi azaltmakla, gerekse yurtdışına ihraç edilerek Türkiye'ye önemli bir döviz girdisi sağlamaktadır. 

DTİ, AR-GE ve inovasyon çalışmalarıyla kamu, özel sektör ve üniversite işbirliğinin başarılı bir örneği olarak TÜBİTAK MAM Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü ile birlikte dental implant uygulamalarında yeni bir sayfa açarak Modifiye SLA Aktif yüzey teknolojisini geliştirmiştir. Bu yeni yüzey sayesinde implant uygulamalarında ilk 2 haftada implant yüzeyinde %65'den fazla kemik dokusu oluşturulmakta, böylece hastalar implant üstü protezlerine çok daha kısa sürede sahip olabilmektedirler. Kullanım memnuniyetini en üst düzeye çıkaran Modifi­ye SLA Aktif Yüzey sayesinde hastalar aylarca bekleme süreci geçirmeden, çok kısa sürede gerçeği kadar uzun ömürlü dişlere kavuşmaktadırlar.
DTİ İmplant Sistemleri Türkiye'de tek örneği olan teknoloji geliştirme ve serbest bölge özelliğine sahip TÜBİTAK Marmara Teknokent'te inşa edilecek ikinci fabrikasında yılda 500.000 adet implant üretimini ve bunun önemli bir bölümünü yüksek katma değerli ürün olarak ihraç ederek Türkiye'ye çok önemli bir döviz girdisi sağlamayı hedeflemektedir. DTİ, bu yeni fabrikasında 11 üniversite ve TÜBİTAK ile bilimsel ortaklık içinde gerçekleştiriyor olduğu Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına ağırlık verecek, ayrıca dünyada çok az implant fabrikası bünyesinde olan Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Departmanı oluşturacaktır.

DTİ'nin hedeflerinden birtanesi de kurulacak ikinci fabrikasında henüz Türkiye'de üretimi olmayan hayvan ve insan kaynaklı kemik grefti üretimini de gerçekleştirmektir.
DTİ İmplant Sistemleri tarafından geliştirilen dental implantlarda modifiye SLA Aktif yüzey lans- manı ile Avrupa'nın en büyük implant fabrikalarından birinin kurulumu için işbirliği protokolü imza töreni 29 Mayıs Cuma günü saat 10.00'da TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi MARTEK (TÜBİTAK Marmara Teknokent)'te yapıldı.

Fotoğraflar

DTI Protokolü İmzaTöreni
02.06.2015
-A +A