CREA’DAN TÜBİTAK MAM’A İŞ BİRLİĞİ ZİYARETİ

Tarımsal Araştırma ve Ekonomi Konseyi (CREA), TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti.

Toplantı, TÜBİTAK MAM Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Doç. Dr. Abit Balın'ın yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda, TÜBİTAK MAM'ın faaliyetleri, geniş uzmanlık alanları ve ürünleri hakkında Başuzman Yusuf Kılıç tarafından detaylı bir genel tanıtım sunumu yapıldı.

Uzman Araştırmacılar tarafından TÜBİTAK MAM Endüstriyel Biyoteknoloji, Gıda İnovasyon Teknolojileri, Gıda Güvenliği ve Kalitesi, Döngüsel Ekonomi ve Kaynak Verimliliği, Temiz Enerji Teknolojileri, Sensör ve Sistem Teknolojileri araştırma grupları tanıtım sunumları gerçekleştirdi. Sunumlarda, araştırma gruplarının uzmanlık alanları, odaklandıkları konular, ürünler ve hizmetler hakkında bilgi verildi.

CREA'dan Araştırmacı Antonio Scarfone tarafından yapılan CREA tanıtım sunumu ile ziyaret, kapsamlı bir bilgi alışverişi ve iş birliği fırsatlarına zemin hazırladı.

Toplantının ardından TÜBİTAK MAM Biyobozunur Atık Geri Kazanım Laboratuvarı, Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) Gıda İnovasyon Merkezi, Yakma ve Gazlaştırma Pilot Sahası gezildi. CREA temsilcilerine, laboratuvarlarda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında detaylı bilgi verildi.

Fotoğraflar

29.11.2023
-A +A