Gıda Enstitüsüne Bal Analizlerine T.C Ekonomi Bakanlığı’ndan Yetki

2015/21 sayılı Bazı Tarım Ürünlerinin İhracatında ve İthalatında Ticari Kalite Denetimi Tebliği uyarınca süzme ve petek balların ihraç edilebilmesi için belli analizler yapılması ve “Doğal Arı Balı Analiz Belgesi (DABAB)” alınması gerekmektedir.
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi  (MAM) Gıda Enstitüsü Kalıntı Laboratuvarı TÜRKAK Tarafından Akredite olan Balda Chlor-amphenicol ve Naftalin analizleri için T.C Ekonomi Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir.
Bal ihraç etmek isteyen firmalar ihracat başvurusunu yaptıktan sonra; bakanlık tarafından alınan numuneler TÜBİTAK MAM Kalıntı Laboratuvarında analiz edilmektedir.

21.04.2016
-A +A