İKLİM
Sindirim Enzimlerine Dirençli Nişasta
Hakkında
Dirençli nişasta (DN), ince bağırsakta sindirilemeyen ancak kalın bağırsakta fermente olabilen nişasta türüdür. DN1, DN2, DN3, DN4 ve DN5 olmak üzere beş alt gruba ayrılmıştır. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi laboratuvarlarında geliştirilmiş olan dirençli nişasta, DN4 tipi (kimyasal olarak modifiye edilmiş) dirençli nişastadır. Bu tip dirençli nişastalar, çapraz bağlama ajanları (sodyum trimetafosfat, sodyum tripolifosfat, fosforil klorid, sitrik asit) kullanılarak üretilmektedir. Obezite ve diyabet hastalıkları ile mücadelede son derece etkin, düşük glisemik indeksli, enerjisi azaltılmış ve prebiyotik, buğday, mısır ve patates nişastaları geliştirilmiştir.
Katkılandığı gıdaların özellikle kalori ve glisemik indeksini (kan glukoz seviyesi) azalttığı ve buna bağlı olarak, diyabet ve kalp hastalıkları riskini azaltabileceği çeşitli araştırmalar sonucunda ortaya konmuştur.
Ürüne Genel Bakış
Sindirim enzimlerine dirençli, lif özelliği gösteren, tok tutma özelliği bulunan, düşük kalorili ve düşük glisemik indeksli nişasta
Ürün Adı
Sindirim enzimlerine dirençli nişasta
Ürün Markası
Realife
Ürün Türü
Nihai/Ara Ürün
Kullanım Alanları
Temel Gıda
Geliştirici Araştırma Grupları
Gıda Teknolojileri Araştırma Grubu
Üretim ve Teknoloji Durumu
Teknoloji Hazırlık Seviyesi (THS)
THS 9
Teknik Özellikler
%99 saflıkta