İKLİM

Sindirim Enzimlerine Dirençli Nişasta

Hakkında

Dirençli nişasta (DN), ince bağırsakta sindirilemeyen ancak kalın bağırsakta fermente olabilen nişasta türüdür. DN1, DN2, DN3, DN4 ve DN5 olmak üzere beş alt gruba ayrılmıştır. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi laboratuvarlarında geliştirilmiş olan dirençli nişasta, DN4 tipi (kimyasal olarak modifiye edilmiş) dirençli nişastadır. Bu tip dirençli nişastalar, çapraz bağlama ajanları (sodyum trimetafosfat, sodyum tripolifosfat, fosforil klorid, sitrik asit) kullanılarak üretilmektedir. Obezite ve diyabet hastalıkları ile mücadelede son derece etkin, düşük glisemik indeksli, enerjisi azaltılmış ve prebiyotik, buğday, mısır ve patates nişastaları geliştirilmiştir.

Katkılandığı gıdaların özellikle  kalori ve glisemik indeksini (kan glukoz seviyesi) azalttığı ve buna bağlı olarak, diyabet ve kalp hastalıkları riskini azaltabileceği çeşitli araştırmalar sonucunda ortaya konmuştur.

MAM 5843 scaled
MAM 5838 scaled

Ürüne Genel Bakış

Sindirim enzimlerine dirençli, lif özelliği gösteren, tok tutma özelliği bulunan, düşük kalorili ve düşük glisemik indeksli nişasta

Ürün Adı

Sindirim enzimlerine dirençli nişasta

Ürün Markası

Realife

Ürün Türü

Nihai/Ara Ürün

Kullanım Alanları

Temel Gıda

Geliştirici Araştırma Grupları

Gıda Teknolojileri Araştırma Grubu

Üretim ve Teknoloji Durumu

Teknoloji Hazırlık Seviyesi (THS)

THS 9

Teknik Özellikler

%99 saflıkta

Ürün Görselleri

Hızlı Bağlantılar