Amacımız

  • Mikrobiyal gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak mikroorganizmaların incelenmesi ve tanımlanması
  • İndikatör ve gıda patojenlerinin (Salmonella, Listeria, E-coli 0157:H7 vb) tespiti
  • Mikrobiyal raf ömrünün uzatılmasına yönelik çalışmalar
  • Gıda zinciri boyunca mikrobiyolojik tehlikelerin tanımlanması, izlenmesi ve kontrol edilmesine yönelik risk değerlendirme çalışmaları
  • Mikrobiyolojik referans malzeme geliştirme
mikrobiyoloji img1

Faaliyet Alanları

  • Gıda patojenlerinin (Salmonella, Listeria, E. coli O157:H7 vb.) tespiti
  • Raf ömrü boyunca mikrobiyal bozulma ve kontaminasyon takibi
  • Mikrobiyal kontaminasyon kontrolü ve hijyenuygulamaları üzerine yüzey mikrobiyolojisi testleri
  • Yeni ürün geliştirme sürecinde ısıl işlem, pH, aw gibi kontrol parametreleriyle mikrobiyal etkililiğin değerlendirilmesi.

Sunduğu Hizmetler

Test ve Analiz Türleri

  • İndikatör Mikroorganizma Tespiti analizleri (Toplam mezofilik aerob bakteri, maya-küf, koliform analizleri vb.)
  • Spesifik patojen taramaları (Salmonella, Listeria, E. coli O157:H7 vb.) (ISO / BAM protokolleri ile)
  • Raf Ömrü analizleri

Teknik Donanım ve Ekipmanlar

  • Mikrobiyolojik güvenlik Kabini (Biosafety Cabinet Class II)
  • Otoklavlar
  • İnkübatörler (Soğutmalı ve CO2)
  • Otomatik medya hazırlayıcı
  • Koloni sayım cihazı (Interscience Scan 4000 Colony Counter)
  • Multimod okuyucular
  • Mikroplaka okuyucu
  • Mikroplaka yıkayıcı
  • Mikroskoplar (Inverted, phase contrast, fluorescent Leica 8, Leica DM4B)
  • Santrifuj

GIDA LABORATUVARLARI

Endüstriyel Hizmet Sürecimiz hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

Hızlı Bağlantılar