Ana Sayfa / İklim ve Yaşam Bilimleri / İklim ve Yaşam Bilimleri Laboratuvarları / Gıda Teknolojileri Laboratuvarları / Mikrobiyoloji Laboratuvarı MAM Mikrobiyoloji Laboratuvarı Amacımız Mikrobiyal gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak mikroorganizmaların incelenmesi ve tanımlanmasıİndikatör ve gıda patojenlerinin (Salmonella, Listeria, E-coli 0157:H7 vb) tespitiMikrobiyal raf ömrünün uzatılmasına yönelik çalışmalarGıda zinciri boyunca mikrobiyolojik tehlikelerin tanımlanması, izlenmesi ve kontrol edilmesine yönelik risk değerlendirme çalışmalarıMikrobiyolojik referans malzeme geliştirme Faaliyet Alanları Gıda patojenlerinin (Salmonella, Listeria, E. coli O157:H7 vb.) tespitiRaf ömrü boyunca mikrobiyal bozulma ve kontaminasyon takibiMikrobiyal kontaminasyon kontrolü ve hijyenuygulamaları üzerine yüzey mikrobiyolojisi testleriYeni ürün geliştirme sürecinde ısıl işlem, pH, aw gibi kontrol parametreleriyle mikrobiyal etkililiğin değerlendirilmesi. Sunduğu Hizmetler Test ve Analiz Türleri İndikatör Mikroorganizma Tespiti analizleri (Toplam mezofilik aerob bakteri, maya-küf, koliform analizleri vb.)Spesifik patojen taramaları (Salmonella, Listeria, E. coli O157:H7 vb.) (ISO / BAM protokolleri ile)Raf Ömrü analizleri Teknik Donanım ve Ekipmanlar Mikrobiyolojik güvenlik Kabini (Biosafety Cabinet Class II)Otoklavlarİnkübatörler (Soğutmalı ve CO2)Otomatik medya hazırlayıcıKoloni sayım cihazı (Interscience Scan 4000 Colony Counter)Multimod okuyucularMikroplaka okuyucuMikroplaka yıkayıcıMikroskoplar (Inverted, phase contrast, fluorescent Leica 8, Leica DM4B)Santrifuj GIDA LABORATUVARLARI Endüstriyel Hizmet Sürecimiz hakkında detaylı bilgi için tıklayınız Hizmet Süreci