TÜBİTAK MAM ile Gebze Teknik Üniversitesi arasında bir işbirliği protokolü imzalanmıştır. Protokol kapsamında tarafların bilimsel ve teknolojik alanlarda yapacakları araştırma, geliştirme, eğitim ve idari faaliyetlerinde tabi oldukları mevzuat kapsamında laboratuvar altyapılarını ve insan kaynaklarının işbirliği içerisinde ortak kullanımı amaçlanmaktadır.
Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nde yapılan imza töreninde TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Doç. Dr. Bahadır TUNABOYLU bu protokolün iki kurum arasındaki işbirliğinde ilk adım olduğunu belirterek, bundan sonra yapılacak çalışmalar ile daima daha fazlasının hedefleneceğini söyledi. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN ise imzalanan bu protokolün bölgesel ve ulusal katkı noktasındaki önemine dikkat çekerek, protokolün göreve atandığı andan itibaren takviminde ilk sırada bulunduğunu ve ortak bir sinerji içerisinde iki kurum arasındaki bağların güçlendirilmesine araç olacağını belirtti. İmza töreni sonrasında yapılan toplantıda kurumsal işbirliği konuları ve ikili projeler değerlendirildi. Tüm paydaşların fikirleri alınarak TÜBİTAK MAM ile GTÜ arasında imzalanan protokol kapsamında ülkemiz için milli projeleri birlikte gerçekleştirmek, araştırma ve öğrenci değişimi, çeşitli alanlarda hizmet alımı, kalite ve sertifikasyon gibi birçok konuda ilk defa bu kadar kapsamlı bir işbirliği anlaşması sağlanmıştır.
Protokol kapsamında Merkez ve Üniversitenin;
- Bilimsel ve teknolojik alanlarda planlanan projelere teknik, mali, idari ve altyapı desteği sağlanması,
- Ölçüm, analiz ve altyapı kullanımı alanlarında karşılıklı olarak hizmet sağlanması,
- Bünyelerinde bulunan araştırmacı ve akademisyenlerin tarafların laboratuvarlarında görevlendirilmeleri,
- Üniversite bünyesindeki öğretim üyelerinin Merkez bünyesinde gerçekleştirilecek bilimsel ve teknolojik projelerde yürütücü, araştırmacı ya da danışman olarak görevlendirilmeleri,
- Tarafların karşılıklı olarak proje kapsamında kütüphane, veri tabanları ve bilgisayar yazılımlarının ortak kullanımı,
- Proje kapsamında tarafların yerleşkelerinde laboratuvar, atölye ya da çalışma ofislerinin açılması,
- Üniversite bünyesinde disiplinler ve disiplinler arası ortak lisans, yüksek lisans ve doktora programlarının açılması,
- Merkez personelinin Üniversite bünyesinde ders verebilmesinin sağlanması,
- Üniversite bünyesinde öğrenim gören öğrencilere Merkez bünyesindeki Enstitülerde staj imkânının sağlanması,
- Üniversitede öğrenim gören öğrencilere Merkez bünyesinde yarı zamanlı çalışma imkânının sağlanması,
- Üniversitenin Merkez çalışanları için lisansüstü programlarda kontenjan tahsis etmesi,
- Merkez bünyesinde çalışan akademik ünvanlı araştırmacıların Üniversite bünyesinde yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilere ikinci danışman olarak atanabilmeleri ve tez izleme komitelerinde yer alabilmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır.