TÜBİTAK ve TSE İşbirliğinde “Güvenilir Helal Gıda Uygunluk Değerlendirme Sisteminin Kurulması” Projesi Toplantısı

TÜBİTAK MAM Başkanı Dr. Orkun Hasekioğlu, TSE başkanı Sebahittin Korkmaz’ın yanısıra yetkililer ve araştırmacılarının katılımıyla 29 Eylül 2017 günü TÜBİTAK MAM Gebze yerleşkesinde yapıldı.

Toplantı, TÜBİTAK MAM Başkanı Dr. Orkun Hasekioğlu, TSE başkanı Sebahittin Korkmaz, TÜBİTAK MAM ve TÜBİTAK BİLGEM yetkilileri ve araştırmacılarının katılımıyla 29 Eylül 2017 günü TÜBİTAK MAM Gebze yerleşkesinde yapıldı.

Toplantıda TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz TSE hakkında kısa bilgi verdikten sonra TÜBİTAK MAM Başkanı Dr.Orkun Hasekioğlu TÜBİTAK ve TÜBİTAK MAM Enstitüleri hakkında bilgilendirme yaptı. Projenin yürütücüsü Doç.Dr. Canan Doğan proje detayları hakkında sunum yaptı.

TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü liderliğinde, TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü, Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü ve TÜBİTAK BİLGEM Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü ortaklığında hazırlanan projede amaç: beyan esasına göre yapılan helal uygunluk değerlendirmesinin bilimsel verilere dayalı olarak yapılabilmesi için gerekli olan yenilikçi ürün ve teknolojilerin geliştirilmesi ve deney, gözetim ve muayene hizmetlerinde standardizasyonun sağlandığı helal kriterlere uygunluk değerlendirme sisteminin kurulmasıdır.

Proje kapsamında; TSE’nin ihtiyaçları doğrultusunda, helal gıda belgelendirmelerindeki gözetim ve muayene hizmetlerinde kullanılmak üzere cihaz, kit, veri bankası, yenilebilir markör, katkı maddesi üretim prosesi, referans malzeme geliştirilerek ulusal bir gözlem ağı kurulacaktır. Geliştirilecek çıktıların öncelikli olarak TSE kanalı ile ülkemizde ve sonrasında SMIIC aracılığı ile de tüm İslam ülkelerinde yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

Fotoğraflar

TÜBİTAK ve TSE İşbirliğinde “Güvenilir Helal Gıda Uygunluk Değerlendirme Sisteminin Kurulması” Projesi Toplantısı
29.09.2017
-A +A