“Türkiye için Ufuk2020” Projesi kapsamında TÜBİTAK, İstanbul’da uluslararası katılımlı “ICTurkey 2016” isimli bir Proje Pazarı etkinliği düzenledi. Etkinlik 300’e yakın Türk ve Avrupalı araştırmacı ile özel sektör temsilcisini, “Ufuk 2020 Bilgi ve İletişim Teknolojileri” alanına yönelik proje ortaklıkları geliştirmek, birebir görüşmeler sağlamak için bir araya getirdi.
Proje Pazarı etkinliği sayesinde Türk akademisyenler, özel sektör temsilcileri, belediyeler ve diğer kamu kurumları ile Sivil Toplum Kuruluşları, fikirleri ve uzmanlık alanları doğrultusunda Avrupa’nın 23 farklı ülkesinden katılımcılarla Ufuk 2020 Programı kapsamında işbirliği yapma fırsatı yakaladı.
Etkinlik kapsamında, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Dr. Orkun Hasekioğlu, 7 yıl sürecek olan (2014-2020), 80 milyar Avro bütçeye sahip dünyanın en büyük sivil Ar-Ge ve Yenilik girişimi olma özelliğini taşıyan AB Ufuk 2020 Programındaki potansiyeli, başarısı ve ulusal düzeyde TÜBİTAK tarafından yürütülmekte olan ödül ve destek programları hakkında ayrıntılı bir konuşma yaptı. Avrupa Komisyonu İletişim Ağları, İçerik ve Teknoloji Müdürlüğü Yetkilisi Tom Bo Clausen de gelecek dönem Bilgi ve İletişim Teknolojileri çağrıları ile ilgili bilgilendirici bir sunum yaptı.
Ufuk2020 IoT, Big Data, Robotics, Photonics, Micro-Nano Electronics-ECSEL çağrılarını hedefleyen etkinliğe TÜBİTAK MAM adına İş Geliştirme ve Sanayileştirme Başkan Yardımcısı Sn. Dr. İbrahim BEKAR, Teklif ve Sözleşme Birim Yöneticisi Sn. Seçil SELÇUK, Teklif ve Sözleşme Birim personeli, Malzeme Enstitüsü araştırmacılarından Dr. Elif ALTURK PARLAK, Dr. Cihat TAŞALTIN, Dr. Zühal TAŞDEMİR ve Enerji Enstitüsü araştırmacılarından Mesut Ufuk ALTUNKAYA katılım sağladı.
Etkinlik kapsamındaki Robotics oturumunda TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü araştırmacılarından Mesut Ufuk ALTUNKAYA TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü’nün konu ile ilgili çalışmalarını anlatan bir sunum yaparak oturuma katkı sağladı.
TÜBİTAK MAM araştırmacıları etkinlik kapsamında gerçekleştirilen birebir görüşmelere katılım sağladı, bazı sanayi kuruluşları ve akademisyenlerle işbirliği olanakları görüşülerek bilgi alışverişinde bulunuldu.